Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahden kaupungin lahjaomenapuu tuotti Ahvenanmaalla runsaan sadon – kaupunginjohtaja Timoselle pian ensimmäinen mehulähetys

Lahden kaupunki saa pian erikoisen lähetyksen Ahvenanmaalta.

Ahvenanmaa lahjoitti hiljattain itsehallintonsa 100-vuotisjuhlan kunniaksi jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun.

Lahtelaisten nimikkopuu sijaitsee Tjudössä Öfvergårdsin tilalla, ja puu tuotti tänä vuonna noin 10 kilon omenasadon. Maatila on tunnettu laadukkaista omenamehuista, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

Myös Lahden nimikkopuun sadosta valmistetaan tuorepuristettua omenamehua.

Ensimmäinen kolmen litran mehuerä toimitetaan kaupunginjohtaja Pekka Timoselle ennen joulua. Toinen mehuerä on luvassa Ahvenanmaan varsinaisen 100-vuotisjuhlapäivän yhteydessä ensi kesäkuussa.

– Ensimmäisestä omenamehuerästä kaupunki voi halutessaan järjestää vaikka arvonnan sosiaalisessa mediassa tai sitten sillä voi palkita vaikka ansioituneen kaupunkilaisen, kertoo Visit Ålandin myynti- ja projektipäällikkö Niko Micklin tiedotteen mukaan.