Hovioikeus hylkäsi kanteen kahta syyttäjää vastaan – kanteen taustalla Koti-Idean talousrikosjuttu, jossa syytteet hylättiin

Elina Korkee / STT

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt kahta syyttäjää vastaan nostetun kanteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kanne liittyi huonekaluketju Koti-Idean vastuuhenkilöiden rikossyytteisiin sen jälkeen, kun yritys oli mennyt konkurssiin.

Hovioikeuden mukaan syyttäjät toimivat virkavelvollisuuksiensa mukaisesti ajaessaan syytettä törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Syyteharkinta ei ollut senkään vertaa virheellinen, että kyseessä olisi ollut tuottamuksellinen virkavelvollisuuden rikkominen, katsoo hovioikeus.

Koti-Idean talousrikosjutussa syytettynä olleet ajavat nyt itse syytteitä yhtiön pesänhoitajia ja jutun syyttäjiä vastaan

Syyttäjät vaativat vuonna 2018 yhtiön entiselle toimitusjohtajalle ja hallituksen entiselle puheenjohtajalle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Entiselle myyntijohtajalle vaadittiin ehdollista vankeutta avunannosta. Kaikki syytteet hylättiin sekä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa että Itä-Suomen hovioikeudessa.

Entinen toimitusjohtaja ja entinen hallituksen puheenjohtaja nostivat syyttäjiä vastaan kanteen virkavelvollisuuden rikkomisesta elokuussa 2019. Tuolloin heitä koskeneet syytteet oli hylätty käräjäoikeudessa, mutta asia oli hovioikeudessa vielä kesken.

Koti-Idea pyrki huonekalualan markkinajohtajaksi Suomessa. Vuonna 2009 ketjuun kuului yli 30 myymälää, mutta tuolloin yhtiö oli jo konkurssin partaalla.

Hovioikeuskin hylkäsi syytteet Koti-Idean talousrikosjutussa – valtion maksettavaksi jää oikeudenkäyntikuluja lähes 820 000 euroa

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut