Ympäristörikoksia ja niihin liittyvää järjestäytynyttä rikollisuutta käsitellään kansainvälisessä seminaarissa Lahdessa

Ympäristörikollisuus on muuttunut järjestäytyneemmäksi ja ammattimaisemmaksi. Siksi sen torjunta ja tutkiminen ovat aiempaa vaativampia. Lahdessa järjestettävässä seminaarissa käsitellään kotimaista ja kansainvälistä ympäristörikollisuutta ja sen torjuntaa viranomaisten näkökulmasta.

Heinolan Vuohkallion voimalasta vuoti vesistöön jopa 40 000 litraa öljyä – omistajayhtiö Loimua sai isot yhteisösakot törkeästä ympäristön turmelemisesta

Ympäristörikosseminaari pidetään Sibeliustalossa 7.–8. lokakuuta. Englanninkielinen seminaari kokoaa noin sata viranomaista, asiantuntijaa ja luennoitsijaa Suomesta, eri puolilta Eurooppaa ja Yhdysvalloista.

Erityisinä teemoina ovat jätteet, rajat ylittävät jätevirrat ja jätteisiin kohdistuva järjestäytynytkin rikollisuus.

Ympäristörikosten taustalla ovat usein taloudelliset säästöt. Suomessa ne luokitellaan osaksi talousrikollisuutta.

– Ympäristörikollisuutta on arvion mukaan Suomessa paljon enemmän kuin mitä viranomaisten tietoon tulee. Niukoilla resursseilla ympäristörikosten paljastaminen vaatii tehokasta viranomaisyhteistyötä ja toimivia toimintamalleja, kertoo yksi seminaarin yksi luennoitsijoista, Keskusrikospoliisin rikoskomisario Riku Lindqvist.

Seminaari on osa ympäristöpääkaupunkivuotta. Sen järjestävät yhteistyössä Hämeen poliisilaitos, Poliisiammattikorkeakoulu ja ympäristöpääkaupunki Lahti.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut