Poliisi epäilee: lahtelaismies murhasi nuoren naisen Keijupuistossa – juttu siirtyi syyteharkintaan

Nina Räty

Lahden Keijupuiston henkirikoksen esitutkinta on valmistunut. Hämeen poliisi epäilee, että 33-vuotias lahtelaismies murhasi 21-vuotiaan lahtelaisen naisen toukokuun lopulla. Rikos tehtiin miehen kerrostaloasunnossa Tapparakadulla.

Epäilty ja uhri olivat tunteneet toisensa vuosien ajan. Poliisi ei kommentoi heidän suhdettaan tarkemmin.

Juttu siirtyi Hämeen poliisilta syyttäjälle rikosnimikkeenään murha. Syyte on nostettava syyskuun loppuun mennessä, ja juttua käsitellään oikeudessa sen jälkeen kahden viikon sisällä.

Henkirikos tuli ilmi torstaina 27. toukokuuta, mutta poliisi epäilee tekoaikaa tätä pidemmäksi. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Kiiskinen ei vielä kerro, kuka ilmoitti asunnossa tapahtuneesta rikoksesta viranomaisille.

Ensihoitoyksikkö ilmoitti surmasta poliisille torstaina noin kello 17 ja poliisi otti miehen kiinni Tapparakadun asunnosta muutamaa minuuttia myöhemmin.

Lahdessa paljastui henkirikos viime torstaina – poliisi otti epäillyn kiinni tekopaikalta pian ilmoituksen jälkeen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi miehen 31. toukokuuta todennäköisin syin epäiltynä taposta. Esitutkinnan aikana rikosnimike muuttui murhaksi, jonka tunnusmerkkejä ovat suunnitelmallisuus sekä raaka ja julma tekotapa.

Poliisi ei kerro tarkemmin esimerkiksi tekotapaa tai motiivia, koska asia ei ole vielä ollut esillä oikeudessa.

Epäillyllä on väkivaltarikostaustaa.

Korjattu tieto uhrin iästä 15.10. kello 17.23. Hän oli 21-vuotias, ei 22-vuotias, kuten jutussa ensin kerrottiin.

Hämeen poliisissa säästöuhan alla on 20 määräaikaisuutta – "Pahimmassa tapauksessa joudumme irtisanomaan vakituista henkilökuntaa"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut