Lahdessa koronarokotteen saa myös jääkiekko- ja koripallo-ottelussa tällä ja ensi viikolla

Sohvi Auvinen

Koronarokotusten pop up -rokotuspisteet jalkautuvat kahteen urheilutapahtumaan Lahdessa tällä ja ensi viikolla.

Koronarokotteet ensimmäisen tai toisen annoksen voi ottaa Pelicansin kotiottelussa Isku Areenalla Pelicans Aulassa keskiviikkona 29.9. kello 17.30 alkaen. Rokotuksia annetaan myös Lahti Basketballin kotiottelussa keskiviikkona 6.10 Lahti Energia -areenalla kello 17.30 alkaen.

Päijät-Sote: epidemiatilanne huonontunut merkittävästi, rokottamattomien riski sairastua on suurempi kuin koskaan aiemmin

Rokotteen voivat ottaa kaikki 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat. Toisen rokotuksen tapahtumissa voi ottaa, mikäli ensimmäisestä annoksesta on vähintään kuusi viikkoa. Toisen rokotuksen ottamista voi myös aikaistaa pop up -rokotuspisteellä. Jo varattua aikaa ei tarvitse perua, vaan se perutaan rokotuspisteellä rokotuksen yhteydessä.

Mukana tulee olla henkilöllisyystodistus, kuten ajokortti. Myös Kela-kortti hyväksytään. Rokotettavien tulee huomioida, että rokotuksen jälkeen heidän tulee olla seurattavana rokotuspaikalla 15 minuutin ajan.

Päijät-Sote muistuttaa, että otteluihin tai rokotettavaksi ei tule tulla kuumeisena tai jos kärsii hengitystie- tai vatsaoireista.

20 uutta tartuntaa varmistui, ilmaantuvuus nousussa

Päijät-Soten alueella erityisesti nuorten aikuisten ja yli 60-vuotiaiden toivotaan hakeutuvan rokotuksiin aktiivisemmin. Yli 60-vuotiaista alueen asukkaista noin yhdeksän prosenttia eli noin 6 500 henkilöä ei ole ottanut vielä ensimmäistä koronarokotusta. Iäkkäämmät ovat suuremmassa riskissä sairastua vaikeaan koronainfektioon kuin nuoremmat.

Koronarokotukset

Walk-in-rokotuspisteet Päijät-Soten alueella

Lahdessa walk-in-rokotuksia järjestetään Trion rokotuspisteellä seuraavasti: tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Orimattilan sote-keskuksen walk-in-rokotuspiste: tiistaina 28.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30, keskiviikkona 29.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30, torstaina 30.9. kello 9–11.30 ja perjantaina 1.10 kello 9–11.30 ja 12.30–15.30.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut