Päijät-Sote palkkaa lisää väkeä alaikäisten mielenterveyspalveluihin – jonot jo nyt huomattavat

ESS

Päijät-Sote lisää resursseja alaikäisten mielenterveyspalveluihin palkkaamalla kahdeksan uutta työntekijää. Yhtymähallitus päätti asiasta tänään järjestetyssä kokouksessa. Rekrytointien kustannukset ovat yhteensä noin 390 000 euroa vuodessa.

Palkattavista työntekijöistä viisi sijoittuu alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalveluihin. Kolme henkilöä puolestaan palkataan alaikäisten psykososiaalisiin palveluihin, jotta yhtymä voi lisätä terapioita erikoissairaanhoidossa.

Päijät-Soten mukaan lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ovat kasvaneet hälyttävästi, ja ilman ennakoivaa reagointia korona-ajan vaikutukset tulisivat olemaan huomattavat. Alaikäisten mielenterveys- ja perheneuvolapalvelujen pikkulapsitiimissä on jo nyt jonossa 50 perhettä. Alakouluikäisten tiimissä jonossa on 90 lasta ja nuorisoikäisten tiimissä 200 nuorta.

Lisäksi lasten- ja nuorisopsykiatrian yksikössä hoitotakuu on ylittynyt esimerkiksi ensikäyntien ja terapioiden osalta.

Nuorten lisääntynyt ahdistus on huomattu lahtelaisissa oppilaitoksissa – Moni tarvitsee lääkkeitä ja tukea

Päijät-Hämeessä opiskelija saa vastaanottoajan YTHS:lle 1–3 viikossa – Valtakunnallinen trendi palveluiden kysynnässä pitää paikkansa myös Lahdessa ja Heinolassa

Lahtelainen Jesse Tuominen on elänyt ahdistusoireiden kanssa vuosia – "Voin kertoa yhdelle kaverilleni, miten paska olo minulla on"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut