Lahden ympäristöpalkinto jaettiin mittavasta suojelutyöstä Vesijärven hyväksi

Limnologi Juha Keto palkittiin Lahden ympäristöpalkinnolla mittavasta elämäntyöstä Vesijärven suojelemiseksi. Mirja Hussain

ESS

Limnologi Juha Keto on saanut Lahden ympäristöpalkinnon 2021, Lahden kaupunki kertoo lähettämässään tiedotteessa. Keto sai Lahden kaupungin myöntämän palkinnon huomionosoituksena mittavasta elämäntyöstään Vesijärven kunnostuksen ja suojelemisen hyväksi.

Palkitsemisen perusteluissa todetaan, että Keto on toiminut ahkerasti Vesijärven kunnostuksen ja suojelemisen puolesta.

– Hänen sinnikkään ja innovatiivisen työn tuloksista saamme nauttia tänäkin päivänä, tiedotteessa sanotaan.

Ympäristöpalkinnon lisäksi Lahden kaupunki palkitsi kunniamaininnalla biologi Antti Hovin. Hovi on tehnyt mittavan elämäntyön luonnonsuojelun, luonnontutkimuksen ja perinnemaisemien parissa.

Lahden oppaat palkittiin toisella kunniamaininnalla vuodesta 1975 jatkuneesta Lahden tunnetuksi tekemisestä. Viimeisen vuoden aikana Lahden oppaat ovat tuoneet esille Lahtea erityisesti Euroopan ympäristöpääkaupunkina ja tehneet tunnetuksi ympäristöasioiden tärkeyttä Lahden seudulla.

Lahden ympäristöpalkinto myönnetään kerran vuodessa ja julkistetaan Ympäristöviikolla. Lahtelaiset voivat ehdottaa palkittavia. Tunnustuksella ja kunniamaininnoilla halutaan nostaa esille paikallisia tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti ympäristön tilaan.

Lahden ympäristöpalkinto ja kunniamaininnat jaettiin lauantaina Lahden Ympäristökylässä. Palkinnot jakoi Lahden vt. ympäristöjohtaja Elina Ojala.

Lahden Ympäristökylässä esiteltiin Siippo Superkisun tarina ja käsiteltiin ympäristön aiheuttamia tunteita –  Ympäristökylää ja seudullisen Ympäristöviikon merkkivuosia juhlistettiin vegaanisilla kakkukahveilla

Ympäristöpalkinto Heinolan Ladulle, LDG sai kunniamaininnan

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut