Lahtelainen Kempower avaa tuotekehitysyksikön Tampereelle – pilvipalvelu tarvitsee osaajia

Pirjo Kamppila

Pirjo Kamppila

Lahtelainen Kempower-yhtiö avaa uuden tuotekehitykseen keskittyvän yksikön Tampereen yliopiston Hervannan kampukselle.

Kempower valmistaa sähköisten ajoneuvojen pikalatausratkaisuja autoille, busseille, työkoneille ja vesiliikenteeseen. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Lahdessa. Kempower on osa perheyhtiö Kemppiä, joka on tunnettu hitsauslaitteistaan.

Lahtelaiselle Kempowerille iso tilaus Isosta-Britanniasta – "Meille tärkeä avaus"

Uusi Tampereen toimipaikka työllistää alkuvaiheessa 15 henkeä, joista ensimmäisten rekrytointi on jo aloitettu.

Kempowerin tuotanto on kasvanut tänä vuonna voimakkaasti. Heinäkuussa Kempower ilmoitti avaavansa uuden latauslaitetehtaan Lahden Okeroisiin vastatakseen sähköisen liikenteen markkinan kasvuun. Tuotantoa laajennetaan jo vuoden 2022 aikana.

– Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan koulutus ja tutkimus avaavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia yhteistyölle ja rekrytoinneille, perustelee Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki tiedotteessa.

– Jokainen Kempowerin laite on yhteydessä pilveen. Tätä kokonaisuutta kehittämään ja ylläpitämään tarvitsemme myös teknologiaosaajia nyt ja tulevaisuudessa.

Yli 80 prosenttia Kempowerin tuotannosta menee vientiin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut