24.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 25 uutta tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa 4 koronapotilasta

Janne Nieminen

Päijät-Soten alueella varmistui torstaina 25 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on nyt 4 koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Tartuntoja on todettu alueella koko pandemian aikana yhteensä 4 694. Näytteitä on otettu kaikkiaan 177 895.

Ilmaantuvuusluku on nyt 111, kun se eilen oli 105 ja toissapäivänä 100.

Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Lahdessa Erstan päiväkodissa parikymmentä altistunutta siirtyi karanteeniin perjantaista 24. syyskuuta lähtien. Lahdessa Mukkulan peruskoulussa puolestaan parikymmentä virukselle altistunutta henkilöä siirtyi karanteeniin ja etätyöskentelyyn torstaista 23. syyskuuta lähtien. Keskiviikosta 22. syyskuuta lähtien karanteenissa ja etätyöskentelyssä on ollut lisäksi kymmenkunta henkilöä Mukkulan koulusta.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista on rokotettu 81,6 prosenttia. Tehosterokotettujen osuus väestöstä on nyt 68,8 prosenttia.

Juttua päivitetty 24.9. klo 12.05: Lisätty tieto Mukkulan peruskoulun karanteeneista, klo 14.50 rokotetiedot ja klo 15.16 tiedot Erstan päiväkodin karanteenista.

Rokottamattomien keskuudessa koronaviruksen ilmaantuvuus on yhä kevään epidemiahuipun luokkaa Päijät-Hämeessä – tapahtumien vapauttaminen lisännee altistumisia ja jäljittäjien työtä

31 uutta tartuntaa varmistui, ilmaantuvuus nousi hieman

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut