Lahden väkiluku: lähtijöitä oli elokuussa tulijoita enemmän

Syntyvyys on ollut Lahdessa koko alkuvuoden kuolleisuutta pienempi. Timo Mustalampi

ESS

Lahden väkiluku pieneni Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan elokuussa 63 hengellä. Lahtelaisia oli kuun lopussa 120 202.

Syntyneitä oli elokuussa 20 vähemmän kuin kuolleita, eli 99. Sama suuntaus jatkui koko alkuvuoden, sillä tammi–heinäkuussa syntyneitä oli Lahdessa 191 vähemmän kuin kuolleita.

Ennakkotietojen mukaan kuntien välinen nettomuutto oli elokuussa Lahdelle tappiollinen, sillä kaupunkiin muutti 810 ja kaupungista lähti 899 henkilöä. Alkuvuoden kuntien välinen nettomuutto on kuitenkin edelleen plussalla: Lahti on saanut muuttovoittoa muista kunnista 143 henkilöä.

Väestöennuste vuoteen 2040: Päijät-Hämeessä väki vähenee, vain Lahti sinnittelee – "Ennusteesta puuttuu kolme tekijää, jotka ovat kaikki positiivisia"

Vuoden aikana elokuusta 2020 heinäkuun loppuun kuntien välinen muuttovoitto on ollut Lahdessa tätäkin suurempi, 315 henkilöä.

Kuntien välistä muuttoa enemmän Lahden väkilukua on kasvattanut maahanmuutto. Tilastokeskuksen mukaan nettomaahanmuutto kasvatti Lahden väkilukua elokuussa 44:llä ja vuoden alusta 260 henkilöllä. Viime vuoden syyskuusta elokuuhun Lahti on saanut maahanmuuton kautta 336 asukasta lisää.

Päijät-Hämeessä on syntymässä vauvoja enemmän kuin viime vuonna: "Arvomaailma ja elämäntyyli ovat saattaneet muuttua, kun pandemian keskellä on alkanut miettiä, mitä elämältä haluaa"

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut