22.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja jälleen 14, kahdessa lahtelaiskoulussa kymmeniä karanteeniin

ESS

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina edellispäivän tapaan 14 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kaksi koronapotilasta, eikä kumpikaan tarvitse tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on epidemian aikana varmistettu 4 638 koronatartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu noin 177 000. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tehdyistä testeistä 3,8 prosenttia on ollut positiivisia. Luku on ollut viime päivinä hienoisessa nousussa.

Lahtelaisen Lähteen peruskoulun Liipolan toimintayksikössä siirtyi tiistaina 54 altistunutta karanteeniin ja etätyöskentelyyn. Lahden Mukkulan peruskoulussa siirtyi keskiviikkona karanteeniin ja etätyöskentelyyn kymmenkunta altistunutta.

Ilmaantuvuusluku on nyt 100. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Keskiviikkoon mennessä vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli saanut 81,4 prosenttia eli runsaat 152 000 henkeä. Tehosterokotteen on saanut alueen asukkaista 68 prosenttia eli lähes 127 000 asukasta.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana Päijät-Soten alueella on rokotettu 2 600 ihmistä. Heistä valtaosa eli 2 100 on ollut tehosterokotettuja. Ensimmäisen rokoteannoksen on samaan aikaan hakenut siis vain viitisensataa asukasta.

Uutista päivitetty kello 14.09 rokotustiedoilla ja kello 15.02 Mukkulan koulun karanteenitiedoilla.

Koronapassi eteni eduskuntaan – ei tarvita rajoitukseksi, vaan rajoituksista vapauttamiseksi, muistuttaa ministeri Kiuru

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut