Tehyn ammattiosasto ilmoitti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä Päijät-Soten alueella – Super yhtä mieltä asiasta

Tehyn ammmattiosasto ilmoitti tiistaina illalla ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä Päijät-Soten alueella jäsenilleen lähettämällään tiedotteella. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy tiistaina yöllä kello 24.

Tehyn ammattiosaston hallitus kokoontui illalla pohtimaan asiaa. Myös lähihoitajia edustava Super on Tehyn ammmattiosaston jäsenilleen lähettämän tiedotteen mukaan yhtä mieltä asiasta.

Tehyn ammmattiosasto perustelee kiellon päättymistä työnantajan yhteydenotolla, jossa se esitti reiluja korotuksia nykyisiin hälytysraha- ja vuorojoustokorvauksiin.

Tehynn ammmattiosaston tavoitteena oli korvaussummien nostaminen ja että ne olisivat tasapuolisia ammattiryhmien välillä. Lisäksi Tehyn ammmattiosasto halusi päästä neuvottelemaan paikallisesti hälytysraha- ja vuorojoustokorvauksista.

Tehyn ammmattiosasto toteaa, että työnantajan nopea reagoiminen työtaistelutoimiin yllätti ja että se kertoo henkilöstöpulan vakavuudesta. Tehy oli varautunut koko viikon kestävään ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon.

Tehyn ammmattiosaston mukaan työnantajan esitys oli yksipuolinen viranhaltijapäätös, mutta se kuitenkin osoittaa, että tehyläisten vaatimuksia on kuultu. Työnantajan päätöksen mukaan hälytysraha on nyt 110 euroa (ennen 100 e), hälytysraha viikonloppuun 200 euroa (100 e), ylimääräisen vuoron korvaus arkisin 110 euroa (60e), ylimääräisen vuoron korvaus viikonloppuna 200 euroa (60 e), vuoronvaihtokorvaus 75 euroa (50 e) ja vuosiloman siirto 200 euroa alle viiden päivällä ja 400 euroa (ei muutosta) yli viidellä päivällä.

– Olemme pahoillamme siitä, että työnantaja on antanut väärää tietoa neuvotteluiden kulusta sekä siitä, että meille olisi aikaisemmin tuo 200 euroa tarjottu. Näin ei ole ollut, eikä työnantaja ollut esittänyt tälle viikolle muutenkaan neuvotteluaikataulua, tiedotteessa sanotaan.

Tehyn ammmattiosaston mukaan työnantajapuoli on lisäksi luvannut, että jatkossa asioista sovitaan paikallisesti, eikä viranhaltijapäätöksiä enää tehdä. Lisäksi Tehy on ilmoittaa irtisanoneensa eilen paikallisen sopimuksen hälytysrahasta ja vuorojoustoista ja kertoo, että työnantajaosapuolen kanssa on sovittu siitä, että neuvotteluja lopullisesta hälytysrahasopimuksesta jatketaan.

Päijät-Sote kertoi omassa tiedotteessaan olevan tyytyväinen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisestä. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtiön toimitusjohtaja Marina Erhola kertoo tiedotteessa, että palkkausjärjestelmää ja palkkausta kehitetään siihen suuntaan, että se vähentää työkuormitusta kaikissa ammattiryhmissä.

Erilliskorvausten kustannuksen hyvinvointiyhtymälle ovat vuositasolla lähes 1,5 miljoonaa euroa.

Juttua korjattu 22.9. kello 15.18 hyvinvointiyhtymän tiedotteen tiedoilla ja korjattu Tehyn hallitus Tehyn ammattiosaston hallitukseksi.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut