Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua tällä viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa.

Päijät-Sote: Koronarokotusten kolmas kierros alkaa heti – katso tämän viikon ajat ja paikat

Kolmansien koronarokotusten antaminen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella aloitetaan välittömästi, kertoo Päijät-Sote.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti perjantaina kuntia tarjoamaan kolmatta rokotusta henkilöille, joiden immuunivaste on sairauden tai hoidon vuoksi voimakkaasti madaltunut. Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen kertoi tuolloin, että henkilöitä, joiden immuunivaste on huomattavasti heikentynyt, on Päijät-Soten alueella joitakin tuhansia.

Kolmas annos voidaan tarjota voimakkaan immuunipuutteisille vähintään kaksi kuukautta toisen annoksen jälkeen. Lähtökohtaisesti kolmas annos annetaan samalla valmisteella kuin toinen annos on annettu.

Tarvittaessa kolmas annos voi olla myös toista valmistetta. Tämä on Päijät-Soten mukaan mahdollista esimerkiksi vakavan allergian tai AstraZenecan rokotteen ikärajan takia, tai jos samaa rokotetta ei ole rokotuspisteellä rokotushetkellä.

Voimakkaasti immuunipuutteinen voi hakea kolmannen tehosterokotteen walk-in-pisteiltä tai sote-keskuksista kaksi kuukautta toisen rokotteen jälkeen. Walk-in-rokotuksen voi hakea Lahden Trion rokotuspisteeltä tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Orimattilan sote-keskuksessa walk-in-rokotuksia saa tällä viikolla keskiviikkona 22.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30, torstaina 23.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30 sekä perjantaina 24.9. kello 9–11.30 ja 12.30–15.30.