20.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yhdeksän uutta tartuntaa varmistettu, karanteeneja lahtelaiskoulussa ja päiväkodissa

Koronavirus on Päijät-Soten alueella tällä hetkellä kiihtymisvaiheessa. Elena Liseytseva

Sohvi Auvinen

Päijät-Soten alueella varmistui sunnuntaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on tällä hetkellä kolme koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu yhteensä 4 610 koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 176 224. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tehdyistä testeistä 3,4 prosenttia on ollut positiivisia.

Lahden Launeen päiväkodissa asetettiin 16 altistunutta karanteeniin perjantaina. Lahden Kärpäsen koulussa määrättiin sunnuntaina viisi altistunutta karanteeniin ja etätyöskentelyyn.

Ilmaantuvuusluku on pysynyt samana kuin sunnuntaina ja on tällä hetkellä 99. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Maanantaihin mennessä vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista ainakin koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli saanut 81,4 prosenttia eli 152 000 henkeä. Tehosterokotteen on saanut alueen asukkaista 67,6 prosenttia eli runsaat 126 000 asukasta.

Päivitetty 21.9. kello 8.18 rokotustiedoilla.

Päijät-Soten alueella kolmas rokotuskierros käynnistymässä "hyvin pian"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut