Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Radio Voiman podcast | Lahteen pystytettävä Kohtaamisten metsä kutsuu kokemaan ja saamaan lohtua

Lahden Sibeliustalon lähellä sijaitsevaan Massinpuistoon (Vesijärvenkatu 47–49) syntyy lokakuun alussa taiteilija Kaisa Salmen taideteos Kohtaamisten metsä.

Laajentuvan taideteoksen lähtökohta on yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemisen tutkiminen.

– Teoksen tiimoilta syntyy myös lyhytelokuva ja siihen toivoisin saavani aitoja yksinäisyyden ja ulkopuolisuuden kokemuksia. Tarinat ovat luottamuksellisia, sillä elokuvassa tekstejä lukevat näyttelijät, Salmi kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Omia kokemuksia voi laittaa kaisa.salmi@aalto.fi-sähköpostiosoitteeseen.

Kohtaamisten metsä on teos, joka avaa uusia näkökulmia yksinäisyyden ja/tai ulkopuolisuuden kokemiseen, mahdollistaa kohtaamisia ja parhaimmassa tapauksessa lohduttaa.

Laajenevan teoksen ensimmäisessä vaiheessa Massinpuistoon istutetaan kymmenen punakoivua.

– Teos laajenee myöhemmin ja puita istutetaan lisää. Lisäksi metsään tulee tekstikylttejä, joissa käsitellään yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta.

Salmen lisäksi teoksen toteuttamisessa on mukana filosofi Sanna Tirkkonen. Kohtaamisten metsään tulee myös penkkejä.

Edellisen kerran Salmi toteutti Lahteen teoksen vuonna 2013, jolloin kyseessä oli yhteisöllinen Fellmanin pelto -performanssi.

Teos on Lahden kaupungin osallistavan budjetin hankkeita. Kohtaamisten metsä -teoksia on suunnitteilla myös muihin kaupunkeihin, esimerkiksi Oulu on saamassa omansa.

Kuuntele Radio Voiman podcastista, miksi taitelija Kaisa Salmi halusi tutkia yksinäisyyttä istuttamalla puita!

Kuuntele haastattelu tästä