Jiri Smejkalin pikamaali kantoi loppuun asti – Pelicans kaatoi TPS:n jalkapallolukemin

Pelicans on voittanut jääkiekon Liiga-ottelussa TPS:n maalein 1–0.

Jiri Smejkal iski Pelicansin avausmaalin maanmiehensä Lukas Jasekin tarjoilusta. Tomi Natri / All Over Press
Mikael Hoikkala

Mikael Hoikkala

3. erä

Kolmas erä oli pelillisesti sekavampi kuin kaksi ensimmäistä. TPS sai tilaisuutensa ajassa 47.47, kun Pelicansin avausmaalin tekijälle Jiri Smejkalille vihellettiin hyvin kevyesti jäähy. TPS:n ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

TPS pelasi viimeiset pari minuuttia ilman maalivahtia ja sai aikaan kohtalaista pyöritystä, muttei maalia. Emil Larmi piti maalinsa puhtaana loppuun asti. Lahtelaisvahti kirjautti itselleen nollapelin ja 22 torjuntaa.

Pelicansin pelit jatkuvat lauantaina Kuopiossa KalPan vieraana.

2. erä

Osat vaihtuivat toisessa erässä ja vierasjoukkue vei peliä. TPS hallitsi suurimman osan ajasta suvereenisti, kun taas Pelicansin maalipaikat tulivat nopeissa ryppäissä.

TPS:n paras paikka aukeni slovakkihyökkääjä Juraj Slafkovskylle, joka sai onnekkaasti pomppukiekon suoraan eteensä ollessaan nokikkain Emil Larmin kanssa. Larmi reagoi ajoissa ja ehti Slafkovskyn laukauksen tielle. 

Erän ensimmäinen ja ainoa jäähy vihellettiin Pelicans-kippari Joonas Jalvannille ajassa 29.52. Turkulaisten ylivoimapeli osoittautui yhtä heikoksi kuin isännilläkin aiemmin. 

Erän jälkipuoliskolla puntit tasoittuivat hiukan, ja Pelicansillakin oli tilaisuutensa. Maaleja ei kuitenkaan nähty kummassakaan päässä. TPS:n Karejeville kertyi erässä kuusi torjuntaa, Pelicansin Larmille kymmenen.

1. erä

Avauserä oli vahvasti Pelicansin heiniä. Kotijoukkue otti johtoaseman ajassa 3.44, kun ykkösketjun tshekkiakseli osoitti yhteispelinsä toimivuuden. Lukas Jasek lähetti suorasta hyökkäyksestä syötön laidalta keskustaan, Iikka Kangasniemi antoi kiekon mennä jalkojensa välistä ja takaa maalille hiipinyt Jiri Smejkal kävi tuikkaamassa sisään.

TPS joutui tappamaan erän puolivälin kieppeillä myös kaksi alivoimaa. Pelicans sai pakkopelinsä pyörimään vain lyhyinä sykäyksinä, joten vieraat selvisivät Aarne Intosen ja Aleksi Anttalaisen jäähyistä ilman takaiskuja.

Erän toiseksi viimeisellä minuutilla syntyi pieni polemiikki, kun Kangasniemi taklasi TPS-pakki Jimi Suomen päin laitaa. Kangasniemi selvisi ilmeisen tahattomasta mutta erittäin varomattomasta töötistään ilman jäähyä, kun taas häntä lievästi rusikoimaan tullut Ville Lajunen joutui boksiin. Tälläkään ylivoimalla Pelicans ei saanut kuvioitaan huippuiskuun.

TPS:n maalivahdille Andrei Karejeville merkittiin kahdeksan torjuntaa, Pelicansin Emil Larmille viisi.

Sensaatio-osuman Liiga-debyytissään tehnyt Aatu Jämsen pääsee irti myös kotijäällä – tässä Pelicansin kokoonpano TPS-otteluun

Pelicansin konkaripakki sanoo suoraan: Liigassa on liikaa joukkueita

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut