Lahtelaiselle Kempowerille iso tilaus Isosta-Britanniasta – "Meille tärkeä avaus"

Entinen Scanian bussikoritehdas muuntuu toimitusjohtaja Tomi Ristimäen luotsaaman Kempowerin tuotantotiloiksi. Katja Luoma

ESS

Lahtelainen sähköautojen pikalatauslaitteita valmistava Kempower on saanut tukevaa jalansijaa Ison-Britannian markkinoilla. Osprey Charging, yksi Ison-Britannian nopeimmin kasvavista latausoperaattoreista, perustaa maahan 150 Kempowerin teknologiaan perustuvaa sähköautojen suurteholatausasemaa seuraavien neljän vuoden aikana.

Ensimmäiset 10 latausasemaa avataan vielä syksyn aikana.

Kempowerin toimittamat suurteholatausasemat mahdollistavat jopa 12 täyssähköauton samanaikaisen lataamisen 150 kilowatin maksimiteholla. Tyypillinen latausaika suurteholaturilla on 10–20 minuuttia.

Kyse on merkittävästä kaupasta myös taloudellisesti, sillä tiedotteen mukaan Osprey Charging investoi pikalatausverkostoon 75 miljoonaa puntaa eli lähes 88 miljoonaa euroa.

Ruotsin ulkomaankauppaministeri Anna Hallberg vieraili Lahden Svenska Gårdenissa suomalaiskollega Ville Skinnarin kanssa – Ministerit yksimielisiä siitä, että Lahti on Ruotsille "great match", katso hellyttävät kuvat vierailusta

Kempowerin toimitusjohtajan Tomi Ristimäen mukaan yhteistyö Osprey Chargingin kanssa on yritykselle tärkeä avaus.

– Iso-Britannia on tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kehittyvistä sähköautomarkkinoista. Siksi myös sähköautojen lataamiseen tarvittavaan infrastruktuuriin satsataan paljon, Ristimäki sanoo.

Myös Osprey Chargingin toimitusjohtaja Ian Johnston hehkuttaa sähköautomarkkinoiden kukoistavan.

– Myynti kasvoi yli 117 prosenttia edellisvuodesta ja sähköautojen käyttöönotto kasvoi räjähdysmäisesti. On tärkeää, että julkinen latausinfrastruktuuri pysyy tässä kehityksessä mukana.

Kempower laajentaa parhaillaan tuotantotilojaan Lahden Okeroisissa. Yritys on myös kertonut palkkaavansa lähivuosina runsaasti lisää työntekijöitä.

Iso halli tuli äkilliseen tarpeeseen – lahtelainen Kempower kasvaa nyt hurjasti ja aikoo palkata lisää väkeä: "En aavistanut, että kiihdytys olisi näin nopea"

Lahden akkukimppa ottaa ensi askeleitaan

Yritysten kehitystyöhön jättisatsaus – "Emme voi lähteä yksittäisiä turvetuottajia tukemaan"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut