Museokortti oli kovaa valuuttaa kesä-Suomessa, katso lista Päijät-Hämeen suosituimmista kohteista

Riku Roudon luotsaama Moottoripyörämuseo oli kesän suosituin Museokortti-kohde Päijät-Hämeessä. Sami Lettojärvi
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Museokortti on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin ja lompakoihin. Kasvanut kotimaanmatkailu on nostanut vuonna 2015 lanseeratun kortin suosiota hulppeasti.

Museokorttia käytettiin pääsylippuna maan museoihin toukokuusta elokuuhun lähes 620 000 kertaa. Edellisvuoteen verrattuna kasvua kertyi lähes 100 000 käynnin verran.

Päijät-Hämeen matkailulla superkesä: Moottoripyörämuseo oli jälleen Lahden kovin vetonaula TripAdvisorin vierailukohdelistauksessa - kuuntele podcast

Eniten Museokorttia käytettiin Helsingin Ateneumissa, Helsingin Taidehallissa ja Amos Rex -museossa. Neljäntenä suosituimpien kohteiden listalla on Tampereen Vapriikki. Päijät-Hämeessä Museokorttia käytettiin eniten Lahdessa Moottoripyörämuseon kassalla.

Päijät-Hämeen uusi melontareitti ohjaa melomaan Kimolan kanavaan – Haasteitakin reitillä on: "Harva meloo koko 110 kilometrin reittiä"

Museokortti avaa ovet noin 330:een museoon. Museokortin tiedotteen mukaan kortti on kasvattanut monien museoiden kävijämääriä, sillä se madaltaa kynnystä piipahtaa museoihin nopeasti pienille visiiteille. Voimassaolevia Museokortteja on tällä hetkellä noin 200 000 kappaletta.

Päijät-Häme Top 5

Eniten vierailuja Museokortilla

1. Suomen Moottoripyörämuseo, Lahti

2. Radio- ja tv-museo, Lahti

3. Heinolan kaupunginmuseo

4. Hiihtomuseo, Lahti

5. Heinolan taidemuseo, Heinola

Lähde: Museokortti, käyttäjätilasto touko–elokuu 2021

Uuden Lahdesta Iittiin ulottuvan melontareitin toivotaan tuovan alueelle myös kansainvälisiä turisteja – "Pituutensa puolesta reitti on Etelä-Suomessa aika poikkeuksellinen"

Päijät-Häme on maailman puhtaimman veden järvialue keskellä kaikkea – matkailulta odotetaan paljon heti, kun korona väistyy

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut