17.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja varmistui 16, kolme saa hoitoa sairaalassa

Kuvituskuva. Katja Juurikko

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui torstaina 16 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on edellispäivän tapaan kolme koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Korona leviää edelleen erityisesti rokottamattomien 20–49-vuotiaiden ryhmässä – THL:n kanta sosiaali- ja terveysalan henkilöstön pakolliseen rokottamiseen on ehkä muuttumassa

Päijät-Soten alueella on koronaepidemian aikana varmistettu 4 572 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan noin 175 500.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tehdyistä koronatesteistä 3,1 prosenttia on ollut positiivisia ja luku on edelleen hienoisessa nousussa.

Ilmaantuvuusluku on laskenut 93:een torstain 98:sta. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Perjantaihin mennessä oli rokotettu 81,2 prosenttia Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista eli 151 604 henkilöä. Tehosterokotteen oli saanut 125 619 henkeä.

Uutista päivitetty kello 14.11 rokotustiedoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut