Meidän juttu: Päijät-Hämeen Muistiluotsi: Työryhmä ideoi oppaan vapaaehtoisille

Petra Behm

Päijät-Hämeen Muistiluotsissa toimii noin 40 vapaaehtoista erilaisissa tehtävissä. Osa tehtävistä on kertaluonteisia kuten tapahtumissa avustamisia ja osa säännöllisiä kuten ryhmän vetämistä ja muistisairaan ystävänä toimimista. Syyskausi käynnistyi elokuussa Lahdessa, kun tapaamiseen saapui lähes puolet vapaaehtoisista.

Rajoitustoimien myötä moni vapaaehtoistehtävä on ollut tauolla. Osa tehtävistä on muokattu toteutettavaksi verkossa kuten ruutuvälitteinen ystävätoiminta ja uutena toimintamuotona aloitti vapaaehtoisista koostuva nelihenkinen työryhmä. Se tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuden olla mukana suunnittelemassa, vaikuttamassa, kehittämässä ja arvioimassa vapaaehtoistoimintaa yhdessä vapaaehtoistoimintaa koordinoivan työntekijän kanssa.

Työryhmä on muun muassa ideoinut vapaaehtoisille suunnatun oppaan muistisairaan kohtaamisesta. Oppaassa on myös vinkkejä siitä, mitä muistisairaan kanssa voi tehdä yhdessä ja mistä voi saada lisätietoa. Opas on tarkoitettu keskuksen vapaaehtoisille, jotka toimivat muistisairaan ystävänä. Opas toteutettiin yhteistyössä XAMKin kanssa osana opiskelijoiden projektiopintoja.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut