Meidän juttu: Lahden OmaKamu: Nuorille ja lapsille tukea elämän solmukohdissa

Päivi Vainio

Torstaina 9.9.2021 Lahden OmaKamun väellä oli ilo vastaanottaa OmaKamu-kävely kampanja Lahteen. Jääkiekkoilijana ja olympiamitalistina tunnetuksi tullut Petri Varis kävelee kampanjan aikana kaikkien OmaKamu-toiminnassa mukana olevien kaupunkien kautta. Petrin kävelymatkaksi kertyy 200 kilometriä.

Lahdessa OmaKamu ry:n toiminnanjohtaja Pekka Puukko, kamu Petri Varis sekä Harjulan Setlementti ry:n toiminnanjohtaja Ari Tuupainen välittivät yhdessä kiitokset Lahden kaupungille merkityksellisestä yhteistyöstä. Kiitokset otti vastaan sivistysjohtaja Tiina Granqvist.

– Onko tärkeämpää asiaa kuin se, että pidetään lapsista huolta, Granqvist kiteytti tapahtuman ytimen.

Paikalla oli myös erityisasiantuntija Päivi Pitkänen, OmaKamu Lahti toiminnanohjaaja Päivi Vainio ja paikallisia vapaaehtoisia kamuja.

Lapset ja nuoret tarvitsevat rinnalleen luotettavia aikuisia, jotka tukevat arjessa ja elämän solmukohdissa. Tähän ennakoivan matalan kynnyksen tuen tarpeeseen vastaa ammattilaisten kehittämä ja vapaaehtoisten toteuttama OmaKamu-toiminta.

OmaKamu-toiminnassa lapsi ja aikuiskaveri tapaavat parin viikon välein yhteisen tekemisen merkeissä. Yhdessä voidaan retkeillä, ulkoilla, harrastaa liikuntaa, askarrella tai ihan mitä vaan molempia kiinnostavaa. Tärkeintä on yhteinen aika, läsnäolo ja aito kaveruus. Olet tervetullut toimintaan mukaan!

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut