Lahden toriparkissa otettiin käyttöön pysäköintisovellus

ESS

Lahden keskustan 600-paikkaisessa toriparkissa on otettu käyttöön EasyPark-pysäköintisovellus. Se nopeuttaa asiointia, sillä sovelluksen käyttäjien ei tarvitse enää käydä maksuautomaatilla.

Kisapuiston pysäköintialue keikkuu pysäköintivirhemaksujen kärjessä Lahdessa, myös näillä alueilla sakotetaan usein – "Joskus vielä tulee se päivä, kun kaikissa on kiekko"

Toriparkin kamera tunnistaa auton rekisterikilven sisään- ja ulosajossa ja puomi aukeaa automaattisesti. Sovellus myös käynnistää ja lopettaa pysäköinnin automaattisesti halliin ajaessa ja sieltä poistuessa.

EasyPark veloittaa pysäköinnin ja käyttäjä saa siitä kuitin sovelluksen kautta.

Toriparkin jalankulkuovissa on lisäksi ohje jonka avulla käyttäjä pääsee nettisivulle, johon hän näppäilee autonsa rekisterinumeron. Se avaa oven sähkölukituksen.

Pysäköinnintarkastaja jakaa Lahdessa ensin ohjeita, sitten vasta virhemaksuja: "Tämä on mainettaan leppoisampaa hommaa"

Lahden Pysäköinnin toimitusjohtajan Sari Alénin mukaan uuden maksutavan lisääminen on yksi tapa helpottaa yhtiön asiakkaiden arkea.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut