16.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja 20, ilmaantuvuusluku harppasi

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui keskiviikkona 20 uutta koronavirustartuntaa eli lähes yhtä monta kuin edellispäivänä (21). Sairaalassa on kolme koronaviruspotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Sähköinen todistus koronarokotuksesta puuttuu joiltakin tehosterokotteen saaneilta – Päijät-Sote kehottaa lähiaikoina matkalle lähteviä ottamaan yhteyttä, jos todistusta ei näy Omakannassa

Päijät-Soten alueella on koronaepidemian aikana varmistettu 4 556 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan noin 175 000.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tehdyistä koronatesteistä 2,9 prosenttia on ollut positiivisia ja luku on hienoisessa nousussa.

Ilmaantuvuusluku on noussut 98:aan edellispäivän 93:sta ja tiistain 90:stä. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Torstaihin mennessä oli rokotettu 81 prosenttia alueen vähintään 12-vuotiaista asukkaista eli 151 399 henkilöä. Tehosterokotteen oli saanut 124 807 henkeä.

Päijät-Sote kertoo saaneensa palautettua torstaiaamuna takaisinsoittopalveluun soitetut puhelut, eikä asiakkaiden tarvitse enää soittaa uudelleen. Häiriö vaikutti kello 8-9.15 kaikkien muiden paitsi Lahden, Iitin ja Kärkölän sote-keskuksiin ja Päivystysapu 116117:ään soitettujen puhelujen tallentumiseen.

Päijät-Soten mukaan takaisinsoittojärjestelmään asennettiin keskiviikkoiltana uusi versio, joka ei torstaina käynnistynyt oletetusti. Käytössä oli torstaina väliaikaisesti palvelun vanha versio kunnes uusi saatiin toimimaan.

Uutista päivitetty kello 11.30 tiedolla takaisinsoittopalvelun häiriöstä ja edelleen kello 13.18 tiedolla palvelun toiminnan palautumisesta sekä kello 14.17 rokotustiedoilla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut