Sähköinen todistus koronarokotuksesta puuttuu joiltakin tehosterokotteen saaneilta – Päijät-Sote kehottaa lähiaikoina matkalle lähteviä ottamaan yhteyttä, jos todistusta ei näy Omakannassa

Sähköinen koronarokotustodistus puuttuu Päijät-Soten alueella vielä joiltakin kaksi rokoteannosta saaneilta. Katja Luoma

ESS

Rokotustodistus puuttuu Omakannasta vielä joiltakin henkilöiltä, jotka ovat saaneet kaksi rokoteannosta Päijät-Soten alueella.

Jos sähköistä todistusta tarvitsee esimerkiksi matkaa varten eikä sitä näy Omakannassa, tulee Päijät-Soten mukaan olla yhteydessä rokotuksen antaneeseen sote-keskukseen tai työterveyden yksikköön. Kirjaamisessa tai tietojen siirtymisessä voi olla tapahtunut virhe, joka tulee korjata.

Päijät-Soten mukaan korjaaminen on hidasta, sillä se sisältää monta käsin tehtävää vaihetta.

Kaikki virheet korjataan, mutta korjaukset tehdään kiireellisyysjärjestyksessä. Jos ei ole matkustamassa lähiaikoina, voi korjausta odottaa ottamatta yhteyttä.

Suomessa koronarokotustodistuksen voi saada kotimaassa annetuista ja Suomessa käytössä olevista rokotevalmisteista. Jos on saanut yhden tai molemmat rokotteet ulkomailla, molemmat rokotteet kattavaa todistusta ei muodostu Omakantaan.

Omakannan sähköistä koronarokotustodistusta käsitteleviin THL:n ohjeisiin voi tutustua täällä.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut