Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

15.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 21 uutta tartuntaa varmistettu, sairaalassa yksi koronapotilas enemmän kuin eilen

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina 21 uutta koronavirustartuntaa. Tällä hetkellä sairaalassa on neljä koronaviruspotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Kouluissa, oppilaitoksissa ja kampuksilla rokottamisesta hyviä kokemuksia Lahdessa – moni opiskelija antoi palautetta, että ilman kampusrokotuksia olisi jäänyt koronapiikki ottamatta

Päijät-Soten alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu yhteensä 4 536 koronavirustartuntaa. Näytteitä on puolestaan otettu kaikkiaan 174 575. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tehdyistä koronatesteistä 2,6 prosenttia on ollut positiivisia.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 93, ja on näin ollen noussut hieman tiistaista, jolloin se oli 90. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Keskiviikkoon mennessä 81 prosenttia Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista oli rokotettu. Tämä tarkoittaa 151 306:ta henkilöä. Tehosterokotteen on saanut puolestaan 123 906 henkeä.

Juttua päivitetty 15.9. kello 14.36 rokotustiedoilla.