Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

MAL-sopimukseen saatiin vihdoin nimet alle

Lahden kaupunkiseudun ja valtion yhteinen miljoonasopimus maankäytön, asumisen ja liikenteen kehittämiseen sai viimein allekirjoitukset tiistaina 14. syyskuuta. Sopimus virallistettiin jo kesäkuussa, mutta allekirjoitustilaisuutta piti siirtää koronan takia.

Sopimuksessa mukana ovat Lahti, Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä ja Orimattila sekä Päijät-Hämeen liitto, Lahden kaupunki kertoo tiedotteessaan. MAL-sopimuksen tarkoituksena on vahvistaa Lahden kaupunkiseudun kuntien keskinäistä sekä seudun ja valtion välistä yhteistyötä.

Valtio tukee aluetta noin 12 miljoonalla eurolla vuosien 2021–2023 aikana.

Sopimuksen tavoitteita ovat esimerkiksi kestävä liikennejärjestelmä, kohtuuhintainen asuminen sekä kaupunkiseudun kilpailukyky. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen mukaan Lahden koko kaupunkiseutu hyötyy yhteistyöstä valtion kanssa, koska sopimuksen rahoitus ohjataan seudun kasvun ja elinvoiman tukemiseen.

– Pystymme vastaamaan kaupunkiseutujen väliseen kilpailuun asukkaista ja yrityksistä kehittämällä kärkitavoitteitamme erityisesti hiilineutraalin tulevaisuuden rakentamisessa, Timonen sanoo tiedotteessa.

MAL-sopimus on voimassa vuoteen 2031 saakka. Sopimuksen toimenpiteitä ja painopisteitä tarkastellaan kolmen vuoden välein. Seuraava tarkastelu koittaa vuonna 2023.