Lahti tavoittelee urheilugaalan järjestämistä vuonna 2022 – kustannuksille tiukat ehdot

Jos Lahti valitaan isäntäkaupungiksi, kansainvälisen moottoripyöräilyliiton tapahtumat järjestetään Sibeliustalossa. Sami Kuusivirta

Anna-Tuulia Hautala

Lahti hakee kansainvälisen moottoripyöräilyliiton palkintogaalan ja järjestökongressin isännäksi ensi vuonna. Asiasta päätti Lahden kaupunginhallitus maanantaina.

Isäntäkaupungiksi ryhtymisen ehtona on, että kaupungin järjestämiskustannukset ovat enintään 300 000 euroa. Kustannuksia koetetaan jakaa yhteistyökumppanien kanssa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Arvioiden mukaan osallistujien viipyminen Lahdessa toisi alueelle 1,5 miljoonaa euroa.

– On hienoa, että Suomi profiloituu myös kansainvälisten järjestökongressien järjestäjämaana ja Lahti järjestäjäkaupunkina, koska Suomessa on paljon osaamista eri lajeissa, opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualuejohtaja Tiina Kivisaari kertoo tiedotteessa.

Kivisaaren mukaan yhteistyötä ja neuvotteluita kongressin järjestelyiden osalta jatketaan Lahden kanssa.

Tiedotteessa sanotaan, että tapahtuman saaminen lisäisi kaupungin houkuttelevuutta monipuolisten urheilutapahtumien kotina ja kansainvälisesti kiinnostavana matkakohteena.

Isäntäkaupunki valitaan syyskuussa ja julkistetaan 3. joulukuuta.

Isäntäkaupunkina toimiminen toisi Lahteen kansainvälisen moottoripyöräilyliiton (FIM) yleiskokouksen sekä FIM Award -gaalaillallisen.

Tapahtumat järjestettäisiin Sibeliustalossa. Kongressi toisi Lahteen lähes viikoksi noin 800 vierasta ja 115 kansallista lajiliittoa ympäri maailmaa.

FIM vaatii isäntäkaupungilta muun muassa kestävää kehitystä, erinomaisia saavutuksia moottoriurheilusta, turvallisuutta ja alan ruohonjuuritason toimintaa. Lahti täyttää nämä puitteet.

– Tapahtuman saamisella Lahteen olisi kaupungille monta merkitystä. Se vahvistaisi kaupungin kansainvälistä imagoa tapahtuma- ja urheilukaupunkina sekä matkailukohteena. Lisäksi tällaiset tapahtumat luovat myös positiivista näkymää tulevaisuuteen ja saattavat esimerkiksi vauhdittaa alueen kauan kaivattuja hotelli-investointeja, Lahden elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw kertoo.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut