Vanhassa Vääksyssä avoimet ovet lauantaina – Puksu-junalla pääsee kiertämään tapahtumia ilmaiseksi

Vanhassa Vääksyssä järjestetään lauantaina 11. syyskuuta Vanhan Vääksyn avoimet ovet. Päivän aikana Avoimet Pihat & Sadonkorjuu -tapahtumassa vieraat pääsevät tutustumaan opastetuilla kävelykierroksilla muun muassa alueen rakennusperintöön. Rakennusperinnön säilyttämiseen on myös tarjolla neuvontaa. Lisäksi kierroksilla on touhua etenkin lapsille.

Vääksyntien yläpäässä sijaitseva arkkitehti Yrjö Lindgrenin suunnittelema Säästöpankin talo on yksi päivän kohteista. Rakennus viettää tapahtuman aikana myös 70-vuotisjuhliaan.

Koronaturvallisuuden vuoksi tapahtuma järjestetään ulkona, pihoilla, museoissa ja julkisissa tiloissa. Vesimyllymuseon vieressä sijaitsee ankeriasarkku, johon yleisö pääsee myös tutustumaan päivän aikana. Asikkalan kirkonkylässä vierailukohteita ovat vanha kansakoulu ja kotiseutumuseo.

Sadonkorjuumarkkinat sijaitsevat Päijännetalon edessä. Markkinoilla on myynnissä lähiruokaa ja käsitöitä.

Useimpiin kohteisiin on vapaa pääsy. Puksu-kaupunkijunalla voi kiertää kohteita maksuttomasti ja helposti.

Tapahtuman järjestää Vanhan Vääksyn kehittämisyhdistys, Asikkalan 4H-yhdistys, Asikkalan SPR, Asikkala-Oppaat ja useat paikalliset toimijat.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut