Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Omenasadosta tuli vaihtelevan kokoinen Lahden seudulla – ylijääneitä omenoita voi tarjota naapureille, tutuille, kouluille tai metsästysseuroille, loput hävitettävä asianmukaisesti

Tuliko omenasatoa yli omien tarpeiden? Ylimääräisiä omenoita voi tarjota naapureille, lähialueen kouluille tai metsästysseuroille, Salpakierto vinkkaa tiedotteessaan.

Pieniä määriä huonoja ja syömäkelvottomia omenoita voi laittaa kiinteistön biojäteastiaan tai ruokajätteelle tarkoitettuun kompostoriin.

Puutarhakompostoriin muumiotautisia tai vaurioituneita omenoita ei sen sijaan pidä laittaa, vaan viedä ne maksutta Salpakierron jäteasemalle. Sinne voi viedä ilmaiseksi myös muut puutarhajätteet, joita ei voi hyödyntää kompostorissa. Kaikki puutarhajätteet on lajiteltava omiksi kasoikseen. Sekakuormista peritään maksu.

Puutarhajätteitä ei saa hävittää polttamalla tai hautaamalla, eikä niitä myöskään saa heittää luontoon. Esimerkiksi haitalliset vieraslajit leviävät puutarhajätteen mukana.

Ohjeet lajitteluun ja lajitteluasemien aukioloajat löytyvät Salpakierron verkkosivuilta.

Omenoita tulee tänä vuonna vähemmän kuin viime vuonna – Päijät-Hämeen mehustamoissa on tällä hetkellä hiljaista