8.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Soten alueella varmistettu 10 uutta tartuntaa - lahtelaiskouluista jopa 150 oppilasta karanteenissa

Sohvi Auvinen

Päijät-Soten alueella varmistettiin tiistaina 10 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä kaksi koronaviruspotilasta, joista toinen saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 4 429 koronatartuntaa. Näytteitä on vastaavasti otettu kaikkiaan 171 202.

Lahden Mukkulan peruskoulussa siirtyi tiistaina 21 oppilasta karanteeniin ja etätyöskentelyyn. Viime viikolla Lahden lyseossa siirtyi karanteeniin ja etätyöskentelyyn noin 130 oppilasta.

Ilmaantuvuusluku nousi pykälän verran tiistaista ja on tällä hetkellä 85. Tiistaina se oli 84. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Keskiviikkoon mennessä vähintään 12-vuotiaista Päijät-Soten alueen asukkaista ainakin koronarokotteen ensimmäisen annoksen oli saanut 80,5 prosenttia. Tämä vastaa 150 436 henkeä. Tehosterokotteen on saanut 118 171 alueen asukasta.

Juttua päivitetty 8.9. kello 14.36 rokotustiedoilla ja kello 17.18 koulujen karanteenitiedoilla.

Päijät-Hämeen nuorten rokotuskattavuus laahaa perässä, rokotuspisteet viedään nyt oppilaitoksiin – "Se on varmasti kätevää, kun ei tarvitse soitella ja erikseen matkustaa jonnekin ottamaan rokote"

Rajoitukset pysyvät Päijät-Hämeessä toistaiseksi ennallaan – tavoitteena on 80 prosentin rokotuskattavuus, johon on mahdollista päästä lokakuun puoliväliin mennessä

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut