Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Päijät-Sote siirtyy tiimimalliin Salpakankaan, Asikkalan ja Padasjoen sote-keskuksissa – syyskuussa palvelu on supistettua ja kiireettömiä vastaanottoaikoja saa vasta lokakuulle

Päijät-Sote on kehittänyt moniammatillisen tiimityön mallin, joka tulee asteittain käyttöön Salpakankaan, Asikkalan ja Padasjoen sote-keskuksissa 1. lokakuuta alkaen.

Tiimimalli tarkoittaa toimintatapaa, jossa useat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset työskentelevät tiiviisti yhdessä potilaiden auttamiseksi. Tiimin kautta potilas voi saada suoraan apua hoitajan tai lääkärin lisäksi esimerkiksi farmaseutilta lääkityksen tarkistamiseen tai fysioterapeutilta äkilliseen selkäkipuun.

Päijät-Sote: tiimimallin aloitus tökkii Hollolassa ja Asikkalassa, puheluissa ruuhkaa

Muutoksen vuoksi kiireettömiä vastaanottoaikoja sovitaan vasta 1. lokakuuta alkaen. Sote-keskuksiin yhteydessä olevien kiireelliset vaivat hoidetaan kuitenkin tarpeen mukaan. Apua hoidon tarpeen arviointiin saa myös Omaolon oirearvioista.

Päijät-Sote pyrkii säilyttämään aiemmat hoitosuhteet tiimimalliin siirtymisen jälkeenkin.

Palveluntarjonta on tiimimallin siirtymävaiheessa syyskuussa supistettua, ja esimerkiksi sote-keskuksen hoitajan takaisinsoittoa voi joutua odottamaan tavallista pidempään.

Päijät-Soten tavoitteena on laajentaa moniammatillinen tiimityömalli koko yhtymään vuoden 2022 loppuun mennessä.