Hämeen poliisipäällikkö on huolissaan uhkaavista leikkauksista – "Poliisin palvelutason lasku tulee näkymään alueen ihmisille"

Hämeen poliisipäällikkö Marko Viitanen esittää huolensa poliisitoiminnan karsimisesta, jos syksyn budjettiriihi ei tuo lisärahoitusta. Viitanen totesi blogitekstissään, että "sopeuttamispäätösten jälkeen edessä on väistämättä poliisin palvelutason lasku, mikä tulee näkymään alueen ihmisille".

Poliisin määrärahat ovat nousseet yhdeksi valtion talousarvioesityksen kipukohdista. Sisäministeriö arvioi, että poliisin määrärahoja olisi lisättävä ensi vuodelle 35 miljoonaa euroa, jotta nykyinen palvelutaso säilyisi. Poliisihallituksen mukaan ilman tätä lisäystä poliisien määrää jouduttaisiin vähentämään noin 450 henkilötyövuodella.

Poliisipäällikkö Viitanen toivoo, että kesään mennessä saatu hyvä kehitys Hämeen poliisitoiminnan tuloksissa ei pysähtyisi. "Valmistaudumme kuitenkin parhaillaan toiminnan merkittävään sopeuttamiseen, sanalla sanoen karsimiseen", hän kirjoittaa.

Vielä ei tiedetä, mikä olisi Hämeen poliisin osuus mahdollisissa leikkauksissa ja mihin se painottuisi. Viitasen mukaan kiireelliset hälytystehtävät pyritään hoitamaan kuten nykyäänkin, samoin vakavien henkeen ja terveyteen kohdistuvien rikosten selvittäminen.

Poliisipäällikkö pyytää ihmisiltä ymmärrystä vaikeassa tilanteessa.

"Jos sopeuttamisen tielle on mentävä, toivon, ettei ihmisten turhautuminen heikkeneviin poliisipalveluihin kohdennu niihin ihmisiin, jotka tulevat auttamaan, kun hätä on suurin, tai niihin ihmisiin, jotka päivittäin venyvät rikostutkinnassa, eikä heihin, jotka toimivat lupatehtävissä. Ei ole heidän vikansa, että asioiden käsittely kestää entistä kauemmin, rikoksia jää selvittämättä tai että kaikkia tehtäviä ei vain ehditä hoitamaan", Viitanen toteaa blogissaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut