Malva esittelee julistetriennalen parhaimmistoa jo etukäteen Kirkkopuistossa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva esittelee parhaillaan ympäristöaiheisia julisteita museon edustalla Kirkkopuistossa. 15 julisteen kokonaisuuden voi käydä katsomassa myös verkossa.

Näyttely antaa samalla esimakua tulevasta julistetriennalesta, jossa nähdään kaikkiaan 150 ympäristöaiheista julistetta. Triennale on yksi Malvan kolmesta avajaisnäyttelystä keväällä 2022.

– Ympäristöjulisteissa eniten toistuva teema ovat merten muoviroskat, kertoo Malvan amanuenssi Hanna Suihko tiedotteessa.

Ympäristöteema on yksi triennalen kilpailusarjoista. Yhteensä triennaleen valittiin 350 julistetta 2 500 tarjokkaasta. Julisteita lähetettiin 51 maasta.

– Tällä kertaa triennalejulisteissa näkyy vahvasti korona, edellisessä triennalessa Yhdysvaltojen presidentinvaalit nousivat voimakkaasti esiin, Suihko huomioi.

Ympäristösarjan voittaja saa Lauri Tarasti -palkinnon, jonka arvo on 4 000 euroa. Muut kaksi kilpailusarjaa ovat Koti ja asuminen – puu kestävän kehityksen kodissa sekä Aatteelliset, sosiaaliset ja kulttuurijulisteet.

Ympäristöaiheiset julisteet ovat esillä Kirkkopuistossa 4. lokakuuta asti.

Lahdessa järjestettiin lauantaina jättimäärä tapahtumia – katso kuvagalleriasta päivän tunnelmat ja lue millaisia ajatuksia tapahtumat ihmisissä herättivät

Malskin portti Lahdessa on upea

Museonjohtaja Tuulia Tuomi lupaa Malvaan huippunimiä

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut