Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

5.9. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 10 uutta tartuntaa varmistui, tehohoidossa yksi koronapotilas – Kymiringin tapahtumassa altistumisia

Päijät-Soten alueella varmistui lauantaina 10 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on tällä hetkellä kaksi koronapotilasta, joista toinen saa tehohoitoa.

Koronatartuntoja on varmistunut Päijät-Soten alueella kaikkiaan 4 393. Näytteitä on otettu yhteensä 169 692.

Ilmaantuvuusluku on nyt 79. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan tartuntojen määrää kahden viikon ajanjaksolla sataatuhatta asukasta kohden.

Koronavirukselle on voinut altistua Rata SM -tapahtumassa Iitin Kymiringillä 29. elokuuta koko tapahtuman ajan. Päijät-Sote kehottaa paikalla olleita seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronatestiin, jos vähäisiäkin oireita ilmenee.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista on nyt rokotettu reilut 80 prosenttia. Rokotteen on saanut yhteensä 150 345 henkilöä, joista tehosterokotettuja on 117 038.

Juttua päivitetty 5.9. klo 12.25 tiedolla Kymiringin joukkoaltistumisesta ja klo 16.06 rokotekattavuustiedoilla.

Uutinen päivittyy.

Kuusi uutta tartuntaa varmistui, ilmaantuvuus laski hieman

THL: Suomessa on todettu 910 uutta koronatartuntaa – luvussa on mukana myös perjantaina raportoituja tartuntoja