Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Opiskelijoille uusia väliaikaisia rokotuspisteitä Lahteen – katso tästä ajat ja paikat

Päijät-Sote avaa ensi viikolla Lahteen neljä väliaikaista opiskelijoiden rokotuspistettä. Walk in -rokotuspisteiltä saa ensimmäisen koronavirusrokotuksen. Niistä saa myös tehosterokotuksen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on aikaa kahdeksan viikkoa.

Walk in -rokotuskäynnille ei voi varata aikaa. Rokotuksen yhteydessä sen sijaan voi varata ajan tehosterokotukseen joko yleiselle rokotuspisteelle tai opiskeluterveydenhuollon toimipisteelle.

Lahden lukioiden walk in -rokotuspiste on auki maanantaina 6.9. kello 10–14 opiskeluterveydenhuollon toimipisteessä Harjukadulla, Lahden sote-keskuksen Masto-siiven 6. kerroksessa.

LUT- ja LAB-korkeakoulujen Mukkulankatu 19:n rokotuspisteeltä saa rokotuksen keskiviikkona 8.9. kello 11–15. Rokotuspaikkoina toimivat luokat D235 ja D236. Rokotuspisteellä on saatavissa sekä 1. että 2. rokoteannos. Toinen rokote voidaan antaa aikaisintaan kuusi viikkoa ensimmäisestä rokotuksesta.

Koulutuskeskus Salpauksen keskustan kampuksen walk in -rokotuspiste Svinhufvudinkadulla on auki tiistaina 7.9. kello 10–14 ja Vipusenkadun kampuksen rokotuspiste torstaina 9.9. kello 10–14.

Walk-in-rokotuksia järjestetään myös Hyria koulutuksen, Kiipula ammattiopiston, Lahden konservatorio Conciksen, Etelä-Suomen kosmetologikoulun ja Suomen Diakoniaopiston Lahden kampuksen opiskelijoille perjantaina 10.9. kello 9–13 Lahden sote-keskuksessa, Masto-siiven 6. kerroksessa.

– Päijät-Soten alueella 16–30-vuotiaiden rokotuskattavuus on alle valtakunnallisen keskiarvon, joten toivomme nuorten aikuisten aktivoituvan ottamaan rokotuksia. Toisaalta 12–15-vuotiaiden rokotukset etenevät hyvin ja heitä on alueellamme rokotettu kansallista keskiarvoa enemmän, kertoo hyvinvointiyhtymän lapsiperhepalveluiden tulosaluejohtaja Eija Kallio tiedotteessa.

Alueen vähintään 12-vuotiaista asukkaista 80 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut noin 71 prosenttia ja kaksi annosta noin 52 prosenttia. Koronarokotteita on annettu Päijät-Soten alueella yli 259 000. Nuorten eli 12–15-vuotiaiden rokotukset jatkuvat kouluterveydenhuollossa.

Juttuun korjattu 3.9. kello 10.20 LUT- ja LAB-korkeakoulujen rokotuspisteen aukioloaika. Oikea aukioloaika on kello 11-15, ei 10-14 kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Päivitetty myös korkeakoulujen rokotuspaikkojen tiedot. Juttua päivitetty 3.9. kello 12.21 uusilla kouluilla, joiden opiskelijoille walk-in-rokotuksia järjestetään.