31.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia koronavirustartuntoja varmistui 17 – sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on pudonnut

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 1,5 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirustartunnalle. Mirja Hussain

Heidi Malin

Päijät-Soten alueella on varmistettu maanantaina 17 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on kaksi koronapotilasta. Kumpikaan heistä ei tarvitse tehohoitoa.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on nyt 4 327 varmistettua koronavirustartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu koko pandemian aikana yhteensä 166 520. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana otetuista näytteistä 1,5 prosenttia on antanut positiivisen vastauksen koronavirustartunnalle.

Ilmaantuvuusluku on tänään 77, kun se eilen oli 71. Ilmaantuvuusluvulla tarkastellaan viruksen ilmaantuvuutta väestössä sataatuhatta asukasta kohden edellisen 14 vuorokauden ajanjaksolta.

Alueen yli 12-vuotiaista on saanut yhden rokoteannoksen nyt 80 prosenttia eli 149 556 ihmistä. Toisen annoksen on saanut 109 889 päijäthämäläistä.

Koko pandemian aikana koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Päijät-Soten alueella 21 ihmistä.

Juttua päivitetty 31.8.2021 kello 15.26.

Pääministeri Marin Twitterissä: Määritelmä kahden metrin turvavälistä poistetaan tartuntatautilaista

Päijät-Sote: alueen epidemiatilanne parantunut edelleen, rokotusaikoja selvästi enemmän kuin rokotettavia

Hallituksella turhan hitaat koronakiireet

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut