Lahden neljän alueellisen kumppanuuspöydän jäsenet valittiin – pöytiin yhteensä 234 hakijaa

Lahden neljän alueellisen kumppanuuspöydän jäsenet on valittu ja pöytien tehtävät vahvistettu. Lahden kaupunginhallitus päätti asetuksista kokouksessaan 23.8.

Kuhunkin pöytään valittiin 15 varsinaista jäsentä sekä yhtä monta varajäsentä. Jäsenten toimikausi kestää kaksi vuotta: 1.9.2021–31.5.2023. Kumppanuuspöytien alueet ovat pohjoinen eteläinen, itäinen ja keskustan alue.

Kumppanuuspöytien jäsenistöt koostuvat asukkaista ja kunkin alueen yhteisöjen, yritysten, yhdistysten sekä oppilaitosten edustajista. Lisäksi jäseninä pöydissä toimii kaupungin luottamushenkilöitä ja nuorisovaltuuston jäseniä.

Kumppanuuspöytiä koordinoivat alueelliset koordinaattorit, jotka ovat pohjoisella alueella Tarja Sarajärvi, eteläisellä alueella Johanna Kalliomaa, itäisellä alueella Tia Mäkinen ja keskustan alueella Sanna Virta. Toiminnasta vastaavat hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunta sekä useat kaupungin palveluyksiköt.

Kumppanuuspöydät herättivät lahtelaisissa kiinnostusta, sillä pöytiin oli yhteensä 234 hakijaa. Kaupungin tiedotteen mukaan jokaiseen pöytään pyrittiin valitsemaan mahdollisimman monipuolinen kokoonpano eri ikäisiä ja taustaisia lahtelaisia.

Jäsenvalinnat valmisteltiin ja käsiteltiin sivistysjohtaja Tiina Granqvistin johdolla kaupungin lähidemokratiatyöryhmässä. Jäseneksi valituille tiedotetaan valinnasta henkilökohtaisesti.

Kumppanuuspöytien tarkoituksena on kehittää alueiden viihtyisyyttä ja asukkaiden hyvinvointia sekä edistää yhteisöllisyyttä, paikallistoimintaa ja elinvoimaisuutta.

Kaupungin mukaan kumppanuuspöytien toiminta on epäpoliittista eikä niillä ei ole päätösvaltaa. Ne voivat kuitenkin antaa lausuntoja, ottaa kantaa alueellisesti merkittäviin päätöksiin ja tehdä esityksiä kaupunginhallitukselle sekä lautakunnille.

Kumppanuuspöytien toiminta alkaa syyskuussa.

Lahden kaupunki perustaa kumppanuuspöytiä ja hakee niihin jäseniä – tarkoituksena edistää kaupungin viihtyisyyttä ja yhteisöllisyyttä

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut