Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päijät-Sote: Täysin rokotettujen ei tarvitse enää mennä koronatestiin lievien flunssaoireiden takia – poikkeuksena koronalle altistuneet

Koronatestien kriteerit päivitettiin perjantaina Päijät-Soten alueella Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreiden suositusten mukaisesti.

Kaksi koronarokotetta saaneiden ihmisten ei tarvitse enää hakeutua koronatestiin, jos heillä on lieviä hengitystieinfektion oireita. Tämä koskee niitä, joiden tehosterokotuksesta on kulunut yli viikko.

Uusi suositus ei kuitenkaan koske sellaisia täysin rokotettuja ihmisiä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle tai joilla on merkittävä immuunipuutos, eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä. Heidän tulee hakeutua koronatestiin edelleen matalalla kynnyksellä lievienkin oireiden vuoksi.

Päijät-Sotesta muistutetaan myös, että hengitystieinfektion oireiden yhteydessä ei pidä mennä töihin ja on hyvä välttää kontakteja muihin ihmisiin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Ohje koskee myös täysin rokotettuja.