Asukkaiden olohuone avautuu Kärpäsessä – "On ollut hienoa, miten asukkaat ovat lähteneet mukaan jo tilan kalustusprojektiin"

Janica Rantamaa halusi maalata ja lahjoittaa maalaamansa kaksiosaisen taulun Kärpäsessä avautuvaan asukkaiden kohtaamispaikkaan.

Anne Honkanen

Kärpäsen asukkaille avautuu uudenlainen mahdollisuus yhteisölliseen toimintaan omalla asuinalueellaan Lahdessa. Asukkaille avataan uusi kohtaamispaikka elokuun lopulla Kasakkamäentie 8:ssa, jossa on ennen toiminut kirjasto.

Tila on kalustettu ja sisustettu pääosin vihreän kaupungin henkeen lahjoitustavaralla.

– Kärpäseen avattava asukkaiden olohuone alkaa olla pian käyttökunnossa. On ollut hienoa, miten asukkaat ovat lähteneet mukaan jo tilan kalustusprojektiin. Toivon, että tila mahdollistaa entistä paremmin ihmisten kohtaamisen ja vähentää yksinäisyyttä, sanoo yhteisökehittäjä Tiia Niuranen tiedotteessa.

Kohtaamispaikassa järjestetään monenlaista ryhmätoimintaa, jota alueen asukkaat saavat olla mukana ideoimassa ja toteuttamassa. Paikan toivotaan tulevan eri-ikäisten asukkaiden aktiiviseen käyttöön.

Ensimmäinen ikäihmisille suunnattu tapahtuma järjestetään kohtaamispaikassa torstaina 26. elokuuta kello 10–13. Digielämyspäivässä on mahdollisuus tutustua erilaisiin palveluihin netissä, kuten pankki- ja terveyspalveluihin. Tapahtumaan voi tulla oman älypuhelimen tai tabletin kanssa.

Henkilökohtaista digineuvontaa on luvattu olevan jatkossakin saatavilla Kärpäsessä. Vapaaehtoinen alueen vertaisopastaja on tavattavissa ilman ajanvarausta syyskuun lopussa käynnistyvässä Koko kansan Korttelikahvilassa.

Uudessa kohtaamispaikassa järjestettävistä tapahtumista tiedotetaan muun muassa alueen ilmoitustauluilla ja Lahden Diakonialaitoksen somekanavilla.

Kohtaamispaikan takana on alueella toimiva Lahden Diakonialaitoksen ja Lahden kaupungin yhteinen Yhteisökärpänen-hanke.

Vapaaehtoistyöntekijä Arto Hyvösen yöunet menivät, kun Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen auto hajosi – pikainen yhteydenotto mahdollisti toiminnan jatkon

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut