Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

24.8. koronatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja on varmistunut seitsemän - useissa kouluissa ja päiväkodeissa altistumisia Lahdessa

Päijät-Soten alueella varmistui maanantaina seitsemän uutta koronavirustartuntaa.

Koronapotilaita on sairaalahoidossa seitsemän. Heistä yksikään ei saa tehohoitoa. Sairaalassa olevien koronapotilaiden määrä on noussut yhdellä maanantaihin verrattuna.

Koronatartuntoja on todettu alueella koko epidemian aikana kaikkiaan 4243. Näytteitä on otettu kaikkiaan 161 805. Vastattujen näytteiden määrä on lisääntynyt vuorokaudessa 544:llä.

Ilmaantuvuusluku on jatkanut laskuaan ja on nyt 75. Maanantaina ilmaantuvuusluku oli 84 ja sitä edeltävänä päivänä 90. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan koronavirustapausten määrää 100 000 asukasta kohden viimeisten 14 vuorokauden aikana.

VIIKONLOPUN AIKANA 20.-22. elokuuta useissa Lahden kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa on siirretty lapsia ja oppilaita karanteeniin ja etäopetukseen.

Karanteeniin ja etäopiskeluun on siirretty Länsiharjun koulussa kolme luokkaa, Kivimaan koulussa 10 oppilasta ja Salpausselän peruskoulussa yksi luokka.

Asemantaustan päiväkodissa on todettu tartunta, ja 13 altistunutta on siirretty karanteeniin. Myös Viherlaakson päiväkodissa on todettu tartunta, ja 21 altistunutta on siirretty karanteeniin.

KAIKISTA VÄHINTÄÄN 12-vuotiaista alueen asukkaista on rokotettu 78,6 prosenttia eli 146 860 henkilöä. Tehosterokotteen on saanut 101 355 henkeä.

Päivitetty 24.8. klo 11.05: koulujen ja päiväkotien tilanteella ja klo 15.03: rokotustiedoilla.

Päijät-Sote: Epidemiatilanne hieman rauhoittunut, tehohoitoa vaativien määrä verraten korkea – kahden metrin turvavälivaatimus suositellaan muutettavaksi

Vajaa 40 prosenttia 12–15-vuotiaista saanut koronarokotteen Päijät-Soten alueella – "Ihan hyvässä kurssissa olemme"

Päijät-Soten alueella varmistui sunnuntaina 8 uutta koronavirustartuntaa – Trion rokotuspisteellä on voinut altistua virukselle