Radio Voiman podcast: Vapaaehtoistyöntekijä Arto Hyvösen yöunet menivät, kun Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen auto hajosi – pikainen yhteydenotto mahdollisti toiminnan jatkon

Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistys jakaa viikoittain noin sata ruokakassia.

Arto Hyvönen sai käyttöönsä pakettiauton, jotta Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen toiminta ei keskeytyisi. Sami Lettojärvi

ESS

Orimattilan hyväntekeväisyysyhdistyksen toiminnanohjaaja Arto Hyvönen joutui hiljattain tukalaan tilanteeseen. Yhdistyksen auto hajosi, minkä seurauksena avustustyö oli laitettava hetkeksi tauolle. Yhdistys esimerkiksi jakaa viikoittain noin sata ruokakassia Orimattilan Kehräämöllä. Lahjoitettavat ruokakuormat on noudettava Päijät-Hämeen kuntien lisäksi Loviisasta, joten ajokilometrejä kertyy paljon. Tilanne aiheutti Hyvöselle unettomia öitä, kun toiminnan jatko oli vaakalaudalla.

– Ilman autoa ei pysty ruokakuormia hakemaan. Olimme vähän pulassa, Hyvönen kertoo Radio Voiman haastattelussa.

Arto Hyvönen kertoi Radio Voiman haastattelussa olevansa onnellinen, kun yhdistyksen toiminta voi jatkua keskeytyksettä. Hyvöstä haastatteli Lotta Merenmies. Sami Lettojärvi

Hyvönen puhui tilanteestaan Radio Voiman lähetyksessä viime viikolla. Pian sen jälkeen hänen puhelimensa soi.

– Operaatio Avoin Ovi ry otti yhteyttä. (Toiminnanjohtaja) Jarmo Teräsheimo soitti ja sanoi, että hän tulee käymään Kehräämöllä. Hän sanoi, että saat pakettiauton käyttöön ainakin vuodeksi, Hyvönen kertoo.

Yllättävän kädenojennuksen ansiosta ruokakassijako toteutui myös viime viikolla, ja reilut 70 vähävaraista sai tarvitsemansa avun. Yhdistys jakaa vuosittain huomattavan määrän elintarvikkeita.

– Viime vuonna jaoimme 4 700 kassia ruokaa, Hyvönen kertoo.

Lisäksi apua tarvitsevat ihmiset voivat hakea yhdistyksen tiloista vapaaehtoisella korvauksella erinäistä käyttötavaraa. Yhdistys on toiminut Orimattilan Kehräämöllä vuodesta 2018 lähtien.

Kuuntele Radio Voiman podcast alta:

Lahteen avautuu ravintola, jossa kaikki hoituu puhelinsovelluksella

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut