IL: Lahtelaismies löysi sekavan tunkeilijan kodistaan, asunnossa täystuho

Asuntoon tunkeutunut mies tuhosi paikkoja ja uhkaili kotiinsa palannutta asukasta Lahdessa, Iltalehti kertoo. Lahtelainen pariskunta vietti iltaa omilla tahoillaan lauantaina 14. elokuuta. Kun mies palasi kotiin, hän huomasi auton ikkunoiden olevan rikki. Sen jälkeen hän totesi, että omakotitaloon on murtauduttu ikkunan kautta.

Sisältä asukas löysi sekavan tunkeilijan, joka alkoi uhkailla häntä veitsellä. Asukas pääsi pakenemaan tilanteesta. Tunkeilija jäi taloon.

Poliisi otti miehen kiinni paikan päältä. Epäilty oli kiinniotettuna alle vuorokauden.

– Epäilty on yli 30-vuotias paikkakuntalainen ja poliisin tuttu. Häntä on kuultu, mutta hän on kertonut kohtuullisen sekavan tarinan, Hämeen poliisin rikoskomisario Markku Vornanen kertoi Iltalehdelle.

Asunnon tunkeilija jätti täystuhon valtaan. Hän oli rikkonut esimerkiksi rakenteita ja irtaimistoa. Iltalehden tietojen mukaan tunkeilija oli etsinyt asunnosta esimerkiksi alkoholia ja lääkkeitä. Lattioilla oli myös oksennusta ja virtsaa. Poliisi ei kommentoinut asiaa Iltalehdelle.

Miestä epäillään kotirauhan rikkomisesta ja vahingonteosta. Veitsellä uhkailuun liittyy myös epäily laittomasta uhkauksesta. Rikosnimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä.

Korjattu 23.8 klo 9.28: Vornasen sukunimeä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut