Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Trion walk in -pisteellä on korkea rokotusvalmius, mutta paikka on lähes tyhjillään – "Jokainen, joka saadaan rokotettua, on tosi hyvä juttu koko Suomelle"

Lahden Trion rokotuspisteellä on perjantaina ollut hyvin hiljaista, joten nyt on reilusti tilaa käydä hakemassa koronarokote. Walk in -rokotuspiste on auki perjantaina kello 19:ään asti. Perjantaina aamupäivällä ja alkuiltapäivällä tarjolla oli ajanvarausaikoja, mutta rokotuspisteen tilat olivat lähes tyhjillään.

– Meillä on valmius rokottaa walk in -pisteessä koko ajan, mutta aika vähän on lopulta käynyt ihmisiä, mikä on kurjaa. Ajanvarausaikojakin on hyvin tarjolla, mutta ne eivät oikein mene. Jokainen, joka saadaan rokotettua, on tosi hyvä juttu koko Suomelle, sanoo Trion rokotuspisteen vastaava sairaanhoitaja Henry Raita.

Trion walk in -rokotuspiste on avoinna tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Walk in -pisteillä Lahden Triossa, Orimattilassa ja Hartolassa voi ottaa molemmat koronarokotteet. Tästä perjantaista lähtien tehosterokotteen voi aikaistaa ja ottaa jo 8 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta, eikä tarvitse odottaa 12:ta viikkoa.

Miksi koronarokotusaikoja jäi paljon käyttämättä, vaikka Lahdessa Trion pisteelle oli pitkä jono?

Jos on varannut ajan tehosterokotukseen johonkin Päijät-Soten rokotuspisteeseen, sen voi aikaistaa vain käymällä walk in -rokotuspisteessä. Samalla siellä perutaan varattu myöhempi rokotusaika. Päijät-Sotesta painotetaan, ettei koronapuhelimiin tule soittaa ajanvarausten muutoksia, koska ne menevät tukkoon.

Lahden Trion walk in -pisteellä on käynyt rokotuksessa kaikenikäisiä ihmisiä. Nyt erityisesti koululaisten vanhempien kannattaa hakea rokote.

– Kun koulut ovat alkaneet, niin pari viikkoa menee ja koulujen koronalukemat alkavat kasvaa. Olisi hyvä saada tartuntaketju poikki, kun vanhemmat olisi rokotettu. Toki toivon, ettei altistumisia ja tartuntoja tulisi kouluilla. Mutta kun muistaa kevään tilanteen, niin altistumisia ja karanteeneja oli paljon, Raita sanoo.

Tehosterokotusta voi nyt aikaistaa Päijät-Soten alueella