Talousveden klooraus Asikkalan alueella päättyy – vettä voi taas käyttää normaalisti

Vettä jaettiin kuntalaisille vesitankeista eri puolilla Asikkalaa. Nyt hanavesi on taas tavallista hyvää vettä, eikä sitä enää kloorata. Maiju Manninen

Nina Räty

Asikkalan kunnan koko vesijohtoverkoston vedessä ei ole enää todettu tautia aiheuttavia bakteereita, joten klooraus voidaan lopettaa. Vesi on juomakelpoista sellaisenaan ja sitä voi käyttää normaalisti, kertoo Päijät-Sote tiedotteessaan.

Kloorin hajua voi tuntua vielä jonkin aikaa, koska klooripitoinen vesi vaihtuu verkostosta vähitellen.

Hympylänmäen ylävesisäiliö on pesty ja desinfioitu ja otetaan taas käyttöön. Veden laadun seurantaa jatketaan tihennetyllä näytteenotolla.

Vettä alettiin kloorata elokuun alussa, kun Asikkalan vesilaitokselta otetuista vesinäytteistä löydettiin koliformisia bakteereita sekä E.coli-bakteereita, jotka ovat merkki ulosteperäisestä saastumisesta.

Ruoanlaitto- ja juomavettä kehotettiin keittämään elokuun alusta alkaen. Keittokehotus jatkui pisimmillään puolitoista viikkoa.

Kun veden saastuminen paljastui rutiinitutkimuksessa, kauppojen vesipullohyllyt tyhjenivät. Asikkalan kunta järjesti vedenjakelua tankeista eri puolille kuntaa.

Vesijohtoverkostoon livahtava mikrobi huomattaisiin viimeistään muutamassa päivässä Lahti Aquassa: "Ulosteperäiset alkueläimet eivät ole niin herkkiä kloorille, joten niiden saastuttamaa vesiverkostoa voi joutua klooraamaan viikkojen ajan"

Asikkalan juomavettä ei tarvitse enää keittää

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut