Päijät-Hämeen pelastuslaitos: Ilotulitus venetsialaisissa jälleen tietyin ehdoin sallittua

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sallii tietyin ehdoin huvilakauden päättäjäisten juhlistamisen ilotulituksella.

Venetsialaisia vietetään eri puolilla Suomea elokuun viimeisenä launtaina eli tänä vuonna 28.8. Tuona päivänä ilotulitteita saa käyttää Päijät-Hämeessä vesistöjen läheisyydessä taajamien ulkopuolella ilman pelastusviranomaiselle tehtävää erillistä ilmoitusta kello 18–24.

Päätös koskee Asikkalaa, Hartolaa, Heinolaa, Hollolaa, Iittiä, Kärkölää, Lahtea, Orimattilaa, Padasjokea ja Sysmää. Muiden kuntien käytännöt tulee varmistaa paikalliselta pelastuslaitokselta.

Ruohikko- tai metsäpalovaroitus estää ilotulituksen. Ilotulitteita ei saa myöskään ampua kovan tuulen aikana. Ajantasaiset varoitukset voi tarkistaa Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta.

Riskienhallintapäällikkö Marjo Oksanen kehottaa varoittamaan ilotulitteiden käytöstä naapureita.

– Venetsialaiset eivät ole kaikille tuttu juhla. Esimerkiksi osa eläimistä säikkyy paukkujen ääntä, ja näin omistajat osaavat varautua asiaan, hän toteaa pelastuslaitoksen tiedotteessa.

Ilotulitteita ampuessa tulee huomioida oma, muiden henkilöiden sekä ympäristön turvallisuus. Ohjeet ilotulitteiden turvallisesta käytöstä voi lukea Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen nettisivuilta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut