Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kuulijat eivät löytäneet Lahden Urkuviikolle

Lahden Urkuviikko houkutteli tänä vuonna yhteensä vain noin 500 kuulijaa eli neljäsosan "normaalista". Sunnuntaina päättynyt perinteikäs tapahtuma keskittyi esittelemään urkujen sukulaissoittimia kuten haitareita ja posetiiveja.

Tuottaja Suvi Halinen ja taiteellinen johtaja Pauli Pietiläinen laittavat heikon yleisömenestyksen ensisijaisesti koronarajoitusten piikkiin. Halisen mukaan moni kuulija kyllä kiitteli kauan kaivattua live-musiikkikokemusta, mutta aistittavissa oli, että tiukkoja koronarajoituksia pidettiin rasitteena.

Tapahtuman kävijöitä pyydettiin esimerkiksi jättämään yhteystietonsa mahdollisia tartunnanjäljittäjiä varten. Ristinkirkon konserteissa sallitut istumapaikat oli merkitty post it -lapuilla, ja yleisö ohjattiin istumaan omalle paikalleen yksi kerrallaan. Kahden metrin turvavälit huomioiden kirkossa oli käytössä yhteensä vain noin 140 istumapaikkaa.

– Luulen, että se koko koronaprotokolla oli monelle vähän liikaa. Parhaiten yleisöä, noin sata kuulijaa, oli keskiviikon konsertissa, jossa esiintyi belgialainen duo, Halinen kertoo.

Koronarajoitusten vuoksi yksi Urkuviikon konserteista eli Umorgan-tuotanto jouduttiin siirtämään ensi vuodelle.

Vaikka yleisömenestys jäi vaisuksi, Halisen mukaan Urkuviikon lähitulevaisuus ei ole uhattuna, sillä apurahoittajat ovat katsoneet festivaalia viime aikoina suopealla silmällä. Ensi vuonna tapahtuma viettää 50-vuotisjuhliaan näyttävästi. Tekeillä on muun muassa festivaalin historiaa käsittelevä juhlakirja.