16.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kahdeksan uutta tartuntaa varmistettu

ESS

Päijät-Soten alueella varmistettiin sunnuntaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Päijät-Soten alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu yhteensä 4 160 tartuntaa. Koronanäytteitä on puolestaan otettu koko epidemian aikana kaikkiaan 157 616 kappaletta. Otetuista näytteistä on viimeisen seitsemän vuorokauden aikana ollut positiivisia 2,4 prosenttia.

Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 98, kun eilen luku oli 99. Ilmaantuvuusluku kertoo varmistettujen tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajanjaksolla.

Alueen vähintään 16-vuotiaista on kertaalleen rokotettu yli 80 prosenttia ja vähintään 12-vuotiaista noin 77 prosenttia eli 143 730 ihmistä. Alueen koko väestöstä yhden rokoteannoksen on saanut noin 68 prosenttia ja kaksi rokoteannosta noin 44 prosenttia. Koronarokotteita on annettu yhteensä yli 236 000.

Päijät-Soten mukaan uusien koronatapausten määrä väheni viime viikolla hieman edeltävään viikkoon verrattuna. Viime viikolla uusia koronatartuntoja todettiin 100, kun lukema edellisellä viikolla oli 105.

Viime viikolla sairaalahoitoon joutui edeltäneen viikon tavoin kuusi koronapotilasta. Koronavirustestejä vastattiin viime viikolla keskimäärin 487 päivässä, kun määrä oli edellisellä viikolla 472.

Tartunnanlähde oli selvillä 84 prosentilla viime viikon koronatapauksista. Näistä 34 prosenttia todettiin valmiiksi jo karanteenissa olevilla ihmisillä, ja 18 prosenttia oli peräisin ulkomailta. Päijät-Hämeen alueen tartunnoista 15 prosenttia oli peräisin ystävien ja sukulaisten tapaamisista tai yksityisistä juhlista. Kouluista tai ravintoloista tartuntoja ei varmistunut. Karanteeniin asetettiin viime viikolla 324 henkilöä korona-altistusten vuoksi.

Tuoreimmissa THL:n sekvensoimissa näytteissä alueen 18 testatusta näytteestä varmistui yksi beetamuunnos loppujen ollessa deltamuunnosta. Näytteet oli otettu viikolla 29.

Walk in -koronarokotukset jatkuvat Lahdessa sekä Orimattilan ja Hartolan sote-keskuksissa. Lahdessa Trion walk in -rokotuspisteen aukioloajat ovat tiistaista perjantaihin kello 15–19, lauantaisin kello 10–17 ja sunnuntaisin kello 11–17.

Hartolan walk in -rokotuspiste on avoinna 18.8. kello 15.30–18.30 ja 25.8 kello 15.30–18.30. Orimattilan walk in -rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 18.8. kello 12.30–14.

Päijät-Soten tiedotteen mukaan alueen kaikissa sote-keskuksissa on rokotteita hyvin saatavilla ajanvarauksella. Tehosterokoteväli lyhenee tänään otetuilla ensimmäisillä rokotusannoksilla kahdeksaan viikkoon.

- Toivomme mahdollisimman monen hakevan rokotteen, sillä se on ainoa väylä ulos koronan rajoituksista, tiedotteessa todetaan.

On tärkeää, että kaikki tartunnan saaneet tai altistuneet antavat tartunnanjäljittäjille riittävät tiedot mahdollisista altistustilanteista, jotta tartuntaketjut voidaan tunnistaa ja katkaista.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu maanantaina iltapäivällä arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Juttua päivitetty klo 14.18. kauttaaltaan Päijät-Soten viikkokatsauksen tiedoilla.

Viisi uutta koronavirustartuntaa varmistunut

Nuorten koronarokotukset alkoivat Salpakankaan koululla Hollolassa noin 50 lapsen päivätahdilla – Alle 40-vuotiaat voivat ottaa rokotteen myös Lahden walk in -pisteellä, jonka aikataulut uudistuvat

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut