Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

14.8. koronaepidemiatilanne Päijät-Hämeessä | 14 uutta koronavirustartuntaa varmistui, virukselle voinut altistua elokuvateatterissa Lahdessa sekä Vantaalta saapuneessa Z-junassa

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 14 uutta koronavirustartuntaa.

Torstaina uusia tartuntoja varmistui seitsemän.

Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tartuntojen määrä on jonkin verran noussut: uusia tartuntoja on varmistunut viimeisen seitsemän vuorokauden aikana keskimäärin 17 vuorokaudessa, kun sitä edeltävien seitsemän vuorokauden aikana tartuntoja varmistui keskimäärin 14 vuorokaudessa.

Sairaalahoidossa on kuusi koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrässä ei ole tapahtunut muutosta eiliseen verrattuna.

Päijät-Soten alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu yhteensä 4 147 tartuntaa. Koronanäytteitä on otettu koko epidemian aikana noin 157 000 kappaletta.

Koronarokotettujen osuus yli 16-vuotiaista on Päijät-Soten alueella noin 80 prosenttia.

Lahdessa Finnkinon Kuvapalatsissa on voinut altistua koronavirukselle tiistaina 10. elokuuta kello 17.35 alkaneessa Suicide Squad -elokuvanäytöksessä.

Torstaina 12. elokuuta Tikkurilasta Lahteen kello 15.57–17 matkanneen Z-junan matkustajat ovat myös voineet altistua virukselle.

Päijät-Sote kehottaa kyseisinä aikoina mainituissa paikoissa olleita tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkin oireita ilmenee.

Lisätty 14.8. klo 16.19: rokotustiedot ja 18.04 altistumistiedot.

7 uutta tartuntaa varmistettu