Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Suojatie on autoilijoiden mielestä turvallinen paikka – nopeusrajoituksia noudatetaan heikommin

Autoilijat huomioivat jalankulkijoiden turvallisuuden mielestään hyvin, selviää Liikenneturvan tuoreessa kyselyssä. Jopa 84 prosenttia vastanneista piti vähintään melko vahvana puolenaan jalankulkijan huomioimista suojatiellä. Toisaalta nopeusrajoitusten noudattamista taajamassa piti vahvuutenaan huomattavasti harvempi. Joka kymmenes koki sen heikkoudekseen.

Liikenneturvasta muistutetaan, että riittävän alhainen nopeus on tehokkain tapa lisätä suojateiden turvallisuutta. Pieneltäkin tuntuvat nopeuden ylitykset voivat jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden vinkkelistä saada liikenteen tuntumaan turvattomalta.

– Tilanteeseen sopivalla vauhdilla ajaessa ehtii havainnoida sekä erilaiset tilanteet että muut liikkujat tarpeeksi ajoissa – ja sen jälkeen tehdä tarvittavat toimenpiteet, kuten pysähtyä antamaan jalankulkijalle esteetön kulku suojatien yli ilman äkkijarrutuksia. On muistettava, että laki velvoittaa kuljettajaa varautumaan siihen, että hän voi tarvittaessa pysähtyä ennen suojatietä, tiivistää Liikenneturvan aluepäällikkö Rainer Kinisjärvi.

Lahdessa useat eri tietyömaat voivat vaikuttaa koulureittien valintaan – iästä riippumatta lasten valmiudet kulkea liikenteessä vaihtelevat: ”Vanhemmat voisivat käydä selvittämässä hyvissä ajoin, mikä on turvallisin reitti kulkea”