Asikkalan juomavettä ei tarvitse enää keittää

Ruoka- ja juomaveden keittokehotus päättyy Asikkalassa ja samalla tilapäinen vedenjakelu Vesivehmaan päiväkodilla loppuu tänään torstaina kello 17, Päijät-Sote kertoo tiedotteessa.

Viime torstaina talousvedestä otetusta näytteestä ei löydetty enää haitallisia E.coli -bakteereja, mutta vesiverkoston vettä kloorataan vielä varmuuden vuoksi ensi viikon ajan, jotta kloori ehtii vaikuttaa verkostossa. Tämän vuoksi vesi voi edelleen sekä haista että maistua lievästi kloorilta. Kloorista ei ole terveydellistä haittaa, mutta käsittelyllä turvataan veden laatua. Veden klooripitoisuutta seurataan kloorauksen ajan kenttämittauksin koko vesijohtoverkoston alueella.

Vaikka vedenkeittokehotus päättyykin, Vesivehmaan vedenlaatua seurataan edelleen tihennetyin välein otetuin näyttein. Myös Hympylänmäen ylävesisäiliö on edelleen irrotettuna verkostosta, ja se pestään ja desinfioidaan ensi viikolla ennen uudelleen käyttöönottoa.

Syynä vedenkeittokehotukseen oli Asikkalan talousvedestä heinäkuussa tehdyssä rutiinimittauksessa löytyneet haitalliset mikrobit, jotka kielivät ulosteperäisestä saastumisesta vedessä.

Asikkalan vedenlaadusta tiedotetaan seuraavan kerran viimeistään maanantaina 23. elokuuta kello 15 mennessä.

Vesijohtoverkostoon livahtava mikrobi huomattaisiin viimeistään muutamassa päivässä Lahti Aquassa: "Ulosteperäiset alkueläimet eivät ole niin herkkiä kloorille, joten niiden saastuttamaa vesiverkostoa voi joutua klooraamaan viikkojen ajan"

Veden keittokehotusta puretaan Asikkalassa – Vääksyssä hanavettä voi jo käyttää, Vesivehmaalla vesi vielä keitettävä

Veden keittämiskehotus jatkuu Asikkalassa – talousvettä kloorataan edelleen

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoverkoston klooraus - vedenkeittokehotus on yhä voimassa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut